Από 19 Ιουνίου η επέκταση του ωραρίου στη 1:30 – Ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για εμβόλια

admin 06/09/2021

Από 19 Ιουνίου η επέκταση του ωραρίου στη 1:30 – Ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για εμβόλια

Στην τροποποίηση των περιορισμών λόγω κορονοϊού και στην άρση κάποιων μέτρων, σε ό,τι αφορά τα κέντρα διασκέδασης, τις συνεστιάσεις και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας προχωρά η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου αρχίζουν οι δραστηριότητες των φοιτητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου επεκτείνεται η ώρα ελεύθερης μετακίνησης κατά μία ώρα, με την απαγόρευση να ισχύει από τις 1.30 έως τις 5.00 το πρωί, ενώ την 1η Ιουλίου σταματά ολοκληρωτικά το μέτρο της απαγόρευσης.

Όσον αφορά τη διασκέδαση, το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μονό σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ επεκτείνεται το άνοιγμα στην εστίαση και σε καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε στοές εφόσον αερίζονται καλά οι χώροι ενώ υπάρχει «άνοιγμα» σε δραστηριότητες θεάματος, ακροάματος με συγκεκριμένα όριο παρισταμένων, αυξάνονται οι πελάτες εντός καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ξεκινούν οι δεξιώσεις και η λειτουργία των catering.

Για τις εμποροπανηγύρεις θα επιτρέπονται μόνο σε περιφέρειες που το ποσοστό εμβολιασμού είναι άνω του 50%.

Ξεχωριστά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το «άνοιγμα» 420.300 νέων ραντεβού, από σήμερα, με εμβόλια J&J, Pfizer και Moderna.

Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού αφορούν στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 στο εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 στο εμβόλιο της Moderna. Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Tags :