Βρετανία: Στην πορτοκαλί λίστα η Ελλάδα

admin 05/07/2021

Βρετανία: Στην πορτοκαλί λίστα η Ελλάδα

Στην κόκκινη λίστα η Τουρκία και οι Μαλδίβες, ενώ στην πορτοκαλί λίστα μπήκαν η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, έως το τέλος Μαΐου – Στην πράσινη λίστα η Πορτογαλία, το Ισραήλ και το Γιβραλτάρ – Η λίστα θα ανανεώνεται κάθε τρεις εβδομάδες

Ηχώρα μας μένει εκτός της «πράσινης» ταξιδιωτικής λίστας της Μεγάλης Βρετανίας, που σημαίνει πως από τις 17 Μαΐου – όταν και ανοίγουν τα ταξίδια από την γηραιά Αλβιώνα – έως τα τέλη Μαΐου τουλάχιστον, οι Βρετανοί ταξιδιώτες που θα έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμένουν σε 10ήμερη καραντίνα στο σπίτι τους κατά την επιστροφή.

Στην πορτοκαλί ζώνη, μάλιστα, εντάσσονται και τα νησιά σε αντίθεση με τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει για πράσινες ζώνες ταχείας κυκλοφορίας από τη Μεγάλη Βρετανία προς Covid-free ελληνικά νησιά.

Νωρίτερα, σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου, ανακοινώθηκε από τον βρετανό υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς, η κατηγοριοποίηση των χωρών βάσει του συστήματος «φωτεινού σηματοδότη» (Traffic Light), που θα ανανεώνεται κάθε 3 εβδομάδες. Μάλιστα το υπουργείο Μεταφορών, συστήνει στους Βρετανούς να μην επιλέγουν τις «πορτοκαλί» χώρες για λόγους αναψυχής.

Στην κόκκινη λίστα εντάσσονται από την Τετάρτη, 12 Μαΐου η Τουρκία και οι Μαλδίβες, ενώ στην πορτοκαλί λίστα παραμένουν η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Στην πράσινη λίστα θα βρεθούν από 17 Μαΐου η Πορτογαλία, το Ισραήλ, το Γιβραλτάρ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, η Ισλανδία, τα Νησιά Φερόε και Φόλκλαντ. Όσες χώρες – προορισμοί εντάσσονται στην πράσινη λίστα, θα μπορούν να δέχονται Άγγλους τουρίστες, οι οποίοι θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους χωρίς καραντίνα.

Όσοι μάλιστα επιθυμούν μπορούν να ενημερώνονται μέσω email, για την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής λίστας, που θα συμβαίνει κάθε τρεις εβδομάδες. Αυτή τη δυνατότητα παρέχει το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ – ΗΜΕΡΗΣΙΑ