Νέες μόνιμες προσλήψεις για τηλεργασία

admin 05/17/2021

Νέες μόνιμες προσλήψεις για τηλεργασία

Στο ζήτημα της τηλεργασίας στο Δημόσιο στάθηκε σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
«Με τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα και τα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση οικονομικών και άλλων πόρων δεν βλέπω τον λόγο να μην επεκταθεί η τηλεργασία στο μέλλον, στο οποίο προβλέπεται άλλωστε να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις τηλεργασίας και να καλυφθούν από ενδιαφερομένους υπό αυτήν την προϋπόθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι «η τηλεργασία συνιστά μια πρακτική που προϋπήρχε διεθνώς πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Στην Ελλάδα η έλευση του πανδημίας προκάλεσε την δημιουργία ενός πρώτου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Όπως περιέγραψε «με το νέο νομοσχέδιο εξειδικεύεται περαιτέρω αυτό το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να ρυθμίζεται η τηλεργασία υπό κανονικές συνθήκες και να δίνεται η δυνατότητα σε υπηρεσίες που η φύση των εργασιών τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη δύνανται να επιτελούνται εν μέρει και από τηλεργαζομένους να το κάνουν».

«Φυσικά», συνέχισε,«αυτό θα γίνεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργαζομένου και προϊσταμένης αρχής η οποία θα έχει εν τω μεταξύ αναπτύξει και τους κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου της παρεχόμενης υπηρεσίας μέσω τηλεργασίας ενώ, και το τονίζω αυτό, δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση σε επίπεδο μισθολογικό ή σε επίπεδο επαγγελματικής εξέλιξης για τον εργαζόμενο ούτε φυσικά θα επιτραπεί η αποξένωσή του από το εργασιακό περιβάλλον καθώς θα εφαρμόζεται σύστημα εκ περιτροπής».

«Με τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα και τα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση οικονομικών και άλλων πόρων δεν βλέπω τον λόγο να μην επεκταθεί η τηλεργασία στο μέλλον, στο οποίο προβλέπεται άλλωστε να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις τηλεργασίας και να καλυφθούν από ενδιαφερομένους υπό αυτήν την προϋπόθεση», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Μ. Βορίδης, απαντώντας σχετικά δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων ενώ ήδη έχει τελειώσει η διαβούλευση για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εν συνεχεία θα εισαχθεί προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την τηλεργασία και μετά θα συζητηθεί η κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων».

Συμπλήρωσε ότι ήδη «έχει τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς ενώ συντάσσεται και βρίσκεται σε τελική φάση το νομοσχέδιό μας για τη ρύθμιση των δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής (lobbying)».
Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags :