Ποιοι είναι δικαιούχοι του Fuel Pass II;

admin 08/08/2022

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Fuel Pass II;

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Fuel Pass II;

Το σύνολο των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, με σκοπό τη συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022. 

Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Fuel Pass II;

  • Την 1η/8/2022 μπορούν να υποβάλλουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2 και 3. 
  • Την 2η/8/2022 αίτηση μπορούν να υποβάλλουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4, 5, 6 και 7.  
  • Από την 3η/8/2022 και εξής είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η υποβολή αιτήσεων λήγει την 1/9/2022.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Tags :