Σε 7 εβδομάδες η υπογραφή της τελικής σύμβασης για το “Ελληνικό”

admin 05/14/2021

Σε 7 εβδομάδες η υπογραφή της τελικής σύμβασης για το “Ελληνικό”

Σύμφωνα με τον CEO της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου ο οποίος τοποθετήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε λιγότερο από επτά εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι υπογραφές για την οριστική μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού.

«Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες πιστεύουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί όσα απαιτούνται από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών ώστε σε λιγότερο από επτά εβδομάδες από τώρα, μάλλον μέσα στον Ιούνιο, να έχουμε την υπογραφή συμφωνίας μεταβίβασης μετοχών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε ότι η Lamda σκοπεύει να προχωρήσει στη δημοπράτηση των πρώτων έργων αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα φέρει έναν “χείμαρρο επενδύσεων” τόνισε ο CEO της Lamda και συμπλήρωσε ότι “δουλεύουμε εδώ και ενάμιση χρόνο, είμαστε έτοιμοι. Τον Ιούλιο θα βγούνε προς δημοπράτηση έργα και υποδομές της τάξεως των €400-€500 εκατ. Επίσης, στους επόμενους 5 έως 6 μήνες θα δημοπρατηθούν έργα επιπλέον 500 εκατ. ευρώ”.

Tο «εμβληματικό» έργο του Ελληνικού πέρα από την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αναμένεται να προσελκύσει ένα με ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες. Ο κ. Αθανασίου μίλησε για την οικονομική αυτάρκεια της εταιρείας για την ανάπτυξη των υποδομών στο χώρο του Ελληνικού τουλάχιστον για τα προβλεπόμενα έργα της πρώτης πενταετίας αν και θεωρεί τις συνεργασίες σημαντικές κυρίως για λόγους εξειδίκευσης.

Ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, ο επικεφαλής της Lamda ανέφερε ότι αυτή είναι εξασφαλισμένη υπογράμμισε ο ίδιος. “Μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα ελάχιστα έργα παγκοσμίως που, πριν ακόμη αρχίσει, έχουν πλήρη χρηματοδότηση για όλα τα έργα της πρώτης πενταετίας ύψους €2,5 δισ. μέσω συγκεκριμένων κινήσεων που έχουν προηγηθεί, της αύξησης κεφαλαίου, του ομολόγου, των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει. Ακόμη κι αν δεν προχωρούσαμε σε συνεργασίες μέσω των κοινοπραξιών και κάναμε το έργο όλο μόνοι μας έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Παρ’ όλ’ αυτά θέλουμε να κάνουμε κοινοπραξίες γιατί αναζητούμε και περαιτέρω εξειδικεύσεις σε τομείς που εμείς δεν έχουμε”.

Το Ελληνικό εκτός όλων των άλλων, φιλοδοξεί να είναι ο πρεσβευτής της χώρας στην κλιματική αλλαγή, λειτουργώντας μέσα στο περιβαλλοντολογικό πλαίσιο που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πράσινη ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Αθανασίου.

ΠΗΓΗ: ERED

Tags :